Seneste nyt fra PONboys

28-06-2021

Ja, så blev jeg igen slæbt til en lydighedsprøve, og denne gang i Lyngby hos OES Klubben og Hundetrænere.dk, hvor der udover lydighed også var prøver i rally samt nose work, så der var en masse hunde og mennesker med andre ord en rigtig "hundedag".
Til min forrige prøve gik det jo ikke så godt, da dommeren viste sig at være lidt for meget "Cruella De Vil", hvorimod dommeren i lørdags var en der tog hensyn til, at jeg var lidt trykket af omgivelserne, så hun holdt en pæn afstand til mig, og da programmet var slut, kunne jeg næsten acceptere hende, for hun jo ikke var så farlig.
Hun var bare en super dommer, og hun kan stærkt anbefales.
Man skal have 160 point i lydigheds klasse LP1 for at få en 1. præmie og max. points er 200 i klassen.
Når alle hunde har været oppe i klassen, ja så "falder hammeren" og man kommer ind i ringen alt efter hvilken placering, man har fået. Man starter med den, der har fået færrest points på dagen.
Min fører fik begyndende nervøse trækninger, da vi ikke blev kaldt ind mellem de første deltagere, men det viste sig, at vi havde fået 170,5 points og opnået en 1. præmie.
Til trods for en placering som nr. 6 i klassen på dagen, mener jeg, at der blev sløset med mine points - idet mange af fejlene skyldes førerfejl.

Endelig skal jeg lige hilse og sige, at det er et rigtigt godt sted at gå til prøve. Der er plads omkring prøvearealerne, ligesom der er store træer, som jo giver mulighed for skygge det meste af dagen. Den eneste ulempe er nok, at lydighedsbanerne om eftermiddagen kommer til at ligge i solskin, og jeg er glad for at være en af deltagerne, der kom op om formiddagen i rigtigt PON-vejr, nemlig let overskyet og med en moderat vind.
I alle årene, hvor de to-benede har været til prøver i Lyngby, har det altid været en virkelig god og hyggelig oplevelse - selv det år med regnvejr og torden i baggrunden. Derudover får alle de deltagende hunde altid lidt ekstra miljøtræning med studenterkørsel rundt i gaderne det meste af dagen.
Selvfølgelig hjælper det, når man får en 1. præmie med en rød roset - ja, så bliver det en rigtig god hundedag.

19-06-2021

Lige i øjeblikket har jeg det godt nok med varme - ja, endda så meget at jeg overvejer en klipning!
Da min "trimmer" jo også er overfølsom overfor græspollen, så kunne det måske være en idé!

 

22-05-2021

Efter at være taget til "nåde" klarer jeg vogtningen af matriklen.
Her er alt fra egern, katte, pindsvin, skruptusser, honningbier, dræbersnegle m.m. samt diverse personer, som tillader sig at benytte fortovet ud for matriklen.
Lige for tiden løber jeg ikke agility, da jeg jo er ret voldsom og svær at styre rundt på banen, og som følge heraf har jeg trådt forkert på en pote eller lavet er lille vrid.
Jeg siger ikke "piv", når poten kommer under behandling, så indtil videre skal jeg bare passe lidt på, og så må tiden vise om der skal en mere dybtgående undersøgelse til.
(Når man ser mig behandle en papkasse, så menes det dog, at jeg ikke har lidt varig skade - men ingen agility - og så må jeg nok til at dyrke lidt nosework i stedet - for jeg har jo ikke "ni liv" som en kat!

01-05-2021

Nu har min webmaster fået forklaringen på, hvorfor jeg kun fik 28 point:


Det viste sig, at jeg forvekslede "tandvisning" med indkald (i den øvelse, hvor dommeren kan holde hunden), og det resulterede i, at dommerkommentarerne kom til at lyde "H bider ud efter dommeren og han (jeg) diskes for resten af prøven".

Til mit forsvar skal nævnes, at jeg, inden jeg skulle på, blev virkelig bange for et eller andet i græsset og derfor helt tabte evnen til at samarbejde. 

Min fører var ikke så klog, at han trak mig fra prøven.

 

01-05-2021

Hjælp - der var vist nogle, der glemte at krydse alt, hvad krydses kunne !!
Til min første lydighedsprøve i klasse 1 lykkedes det mig at opnå 28 point - ja, du læste rigtigt!
Umiddelbart skulle man tro, at der manglede et 1-tal, foran de 28 point.....
Et eller andet gik gruelig galt - og jeg som har øvet og øvet.
Men man skal jo altid se lyst på tingene - og jeg fik jo hverken det gule eller røde kort.
Det var bare ikke min dag, så kort kan det siges.