Seneste nyt fra PONboys

14-08-2021

Endelig sker der noget omkring en, idet "min" hundeskole er kommet på banen med nye kurser. Ikke fordi de er lagt på hjemmesiden - endnu - men trænerne er begyndt at oplyse om kurserne, og jeg er blevet tilmeldt!

Så nu er det bare at arbejde sig frem til en lydighedsprøve i klasse 2.

Sofatiden er derfor slut.

 

29-07-2021

Når man en regnvejrsdag sidder på Nettet - med hjælp fra de tobenede - så er jeg virkelig glad for, at jeg er endt der, hvor jeg er endt!
At tænke sig alle de annoncer, der findes for hunde på både den ene og anden hjemmeside. Nogle annoncerer for hvalpe af mere eller mindre ubestemmelig herkomst - det er jo til at forstå, når man er hanhund med mange dejlige hunhunde i nabolaget - men at forsøge at sælge disse hvalpe for mindre formuer, går over min forstand!
Godt nok beskrives disse hvalpe som værende af en bestemt race, men så har racerne ændret sig en del i de sidste par år.
Ikke nok med det, så er der gudhjælpende også tobenede, der vil "bortgive" gamle hunde på et godt stykke over udløbsdagen. Der burde faktisk være en grænse. 
Jeg har som udgangspunkt ikke noget imod, at ældre friske hunde må skifte hjem af forskellige årsager - men burde man ikke tænke lidt mere på hundens tarv, når den kommer op i årene.

Gud, hvor jeg elsker mit hjem -selvom jeg nok nogle gange har været tæt på, at blive "bortgivet"

 

28-07-2021

Tro det eller lad være, men jeg har det lidt med varme i disse tider - og for det ikke skal være løgn - har jeg også lige været en tur til det årlige tjek m.m. hos dyrlægen.

Hun havde en "mærkelig" maskine der skulle holde varmen nede - men jeg mener dog ikke at det lykkedes helt. Jeg måtte finde mig i, at blive tjekket både her og der, og med lidt held fra en "håndfast" hjælper fik jeg også klippet negle samt lidt hår mellem mine trædepuder!

Så var det bare med at komme ud derfra i en fart - og resten af dagen lå jeg under de skyggefulde træer i min have og slappede af - for man kan godt blive træt af en sådan omgang.

09-07-2021

Hvis der er nogle, der vil mene, at være hund hos gamle pensionister er kedeligt, så kan de godt tro om igen!
De tidligere PONNER på matriklen opnåede i deres levetid at blive slæbt til i alt 5 udstillinger og 87 prøver - og så er de uofficielle prøver ikke engang medtaget.
Var de ikke til "et officielt cirkus", så stod de på en træningsplads både i sol og regn!
Hvis jeg bare skal nå halvdelen heraf i min levetid, så tror jeg, at pensionisterne kommer til at træde i betalingsstandsning - hvis man tager nutidens priser i betragtning - og jeg bliver nok også "slidt op" inden udløbsdatoen!

Nej, jeg satser derfor på at mit næste "officielle cirkus" bliver i en LP2, men pensionisterne skal dog ikke tro, at de slipper for udlæg til nye kurser.

28-06-2021

Ja, så blev jeg igen slæbt til en lydighedsprøve, og denne gang i Lyngby hos OES Klubben og Hundetrænere.dk, hvor der udover lydighed også var prøver i rally samt nose work, så der var en masse hunde og mennesker med andre ord en rigtig "hundedag".
Til min forrige prøve gik det jo ikke så godt, da dommeren viste sig at være lidt for meget "Cruella De Vil", hvorimod dommeren i lørdags var en der tog hensyn til, at jeg var lidt trykket af omgivelserne, så hun holdt en pæn afstand til mig, og da programmet var slut, kunne jeg næsten acceptere hende, for hun jo ikke var så farlig.
Hun var bare en super dommer, og hun kan stærkt anbefales.
Man skal have 160 point i lydigheds klasse LP1 for at få en 1. præmie og max. points er 200 i klassen.
Når alle hunde har været oppe i klassen, ja så "falder hammeren" og man kommer ind i ringen alt efter hvilken placering, man har fået. Man starter med den, der har fået færrest points på dagen.
Min fører fik begyndende nervøse trækninger, da vi ikke blev kaldt ind mellem de første deltagere, men det viste sig, at vi havde fået 170,5 points og opnået en 1. præmie.
Til trods for en placering som nr. 6 i klassen på dagen, mener jeg, at der blev sløset med mine points - idet mange af fejlene skyldes førerfejl.

Endelig skal jeg lige hilse og sige, at det er et rigtigt godt sted at gå til prøve. Der er plads omkring prøvearealerne, ligesom der er store træer, som jo giver mulighed for skygge det meste af dagen. Den eneste ulempe er nok, at lydighedsbanerne om eftermiddagen kommer til at ligge i solskin, og jeg er glad for at være en af deltagerne, der kom op om formiddagen i rigtigt PON-vejr, nemlig let overskyet og med en moderat vind.
I alle årene, hvor de to-benede har været til prøver i Lyngby, har det altid været en virkelig god og hyggelig oplevelse - selv det år med regnvejr og torden i baggrunden. Derudover får alle de deltagende hunde altid lidt ekstra miljøtræning med studenterkørsel rundt i gaderne det meste af dagen.
Selvfølgelig hjælper det, når man får en 1. præmie med en rød roset - ja, så bliver det en rigtig god hundedag.