Seneste nyt fra Rico og Uffe

I dag er det min fødselsdag !

Jeg har tjekket min stamtavle, og det er i dag lykkedes mig at opnå en virkelig høj alder, nemlig 16 år.

Så skulle man måske tro, at dagen var begyndt fredeligt, men nej, kl. 5 i morges begyndte Rico at ”synge fødselsdagssang”, og han blev ved mere eller mindre til kl. 7, hvor familien så bestemte sig for at stå op.

Herefter var det en tur til Hedeland, hvor vi gik rundt om langsøen – eller sagt på en anden måde – i hvert fald et par km i sne (der som altid satte sig fast på poterne).

Måske er det alle de ture, der er en medvirkende årsag til min høje alder ?

Ikke fordi alderen som sådan volder de store problemer, lidt knagen i albuerne, ja synet er vist heller ikke helt i top, hørelsen er kun aktiv, når lågen på madskabet går, og min nattesøvn skal helst begynde ved 9-tiden om aftenen, men udover disse ”små udfordringer” klarer jeg mig endnu.

Ja, så var vi lige en tur til den dyre læge !

Min - Uffes - bagpote havde været en tur i noget stikkende og fået en mindre byld. Bylden var - da vi kom til dyrlægen - sprunget af sig selv, så den blev alene tilset, og jeg fik medicin med hjem. Til gengæld fik jeg også klippet ulveklør - og fortalt, at man ikke bare lige klipper mine klør.

Der blev dog ikke på regningen tillagt "sikkerhedstillæg" for brug af mundkurv.

 

 

Som den opmærksomme læser måske har bemærket, så foretager vi os ikke det helt store her på matriklen. Vi er nu nemlig fuldtidspensionister – det vil sige, at tiden for det meste går med at spise, sove og gå mindre ture i et noget langsomt tempo. Kun en hare eller duften fra en hunhund kan sætte fart i poterne!

Måske er der efterhånden nogle der tror, at vi er gået helt i vinterhi, men som gamle hunde sker der jo ikke det helt store omkring os.

Uffe gled på gulvet i forrige uge og fik mere eller mindre hold i ryggen. Så nu er han på smertestillende medicin – og så tror han jo lige, at han bare kan hoppe og springe – som en unghund - men om aftenen må han så sande, at han fortsat er en meget gammel hund.

Og Rico trænger vist til ”nye briller” for han har svært ved at se i mørke. Om dagen er det dog forbavsende hvor godt han kan klare sine lufteture, så han må fortsat kunne se lidt.

Ja, så her går det ”godt” – og vi er trætte af at være pelshunde i regnvejr Usikker

Ja, så har der været afholdt international hundeudstilling i Ballerup – og tænk sig, der var 2 Ponner tilmeldt, nemlig Khiwa’s Pon Bajka-B-Izzak til championklasse –hanhund – og Pon-Joy Ibi til championklasse – hunhund.

Det kunne have været sjovere, hvis der havde været lidt flere Ponner med!

Nu er der vel nok nogle, der spørger sig selv, hvorfor mine hunde ikke er med – men da Uffe er 15½ år gammel, mangler 1 tand og pelsen er noget slidt, ligesom Rico er klippet på hovedet – for bare at kunne se lidt (tror at han efterhånden er næsten blind) – ja så giver det næsten sig selv.

I øvrigt mener jeg også, at jeg har gjort mit til at vise racen frem på diverse træningsbaner, lydighedsprøver, rallyprøve m.m. – så de kan med god samvittighed kalde sig ”pensionister”.

P.S.

Vi er dog begyndt med lidt nosework, sådan bare på hjemmeplan!